Städa med oss
Vacker grönska i en vik som döljs av massor av ilandflutet skräp.

STÄDA MED OSS OCH SKAPA EN REN KUSTREMSA 2024!

Alla är välkomna att städa våra stränder – privatpersoner,  företag, idrottsföreningar och skolklasser. Vi kan dessutom ordna skräddarsydda företagsevent.

 

Vi har kul tillsammans när vi  hjälps åt att städa vår fina kust! Visst, det är både  smutsigt och ibland tungt. Men om du vill  lära känna nya, trevliga människor  och umgås på ett lite annorlunda sätt,  samtidigt som vi gör nytta tillsammans – då ska du också städa med oss i Strandstädarna!


Det kostar självklart inget att vara med och städa. Olycksfallsförsäkring för deltagare på städbåten finns också hos Länsförsäkringar.


Skicka in din anmälan enligt nedan till oss så samordnar vi på bästa sätt. Och om ditt företag har någon specifik önskan om datum för att genomföra ett städevent, tveka inte att höra av dig till oss.


Välkommen med oss ut på en annorlunda upplevelse i vår fina skärgård!


Anmälan

Skicka ett mail med namn, mobilnummer, e-postadress samt vilket / vilka datum du vill vara medoch städa till info@strandstadarna.se alternativt med ett meddelande på våra sidor på FaceBook eller Instagram, så samordnar vi så att det blir så bra som möjligt. Barn från 7 år är välkomna under målsmans ansvar.

Se aktuella städdagar här.


Ta sig till båten

Vi hämtar upp dig och de andra strandstädarna vid sjöräddningen i södra Hamnen i Skärhamn. Vår båt är en drygt 12 m lång ribbåt, smyckad med en brandgul vimpel bak i båten där det står ”För en renare kust”.


Åker du buss till Skärhamn är närmaste hållplats Kommunhuset. Därifrån är det knappa kilometern att promenera utmed södra sidan av hamnen. Kör du bil finns det oftast parkeringsplatser nära båten. Kom ihåg att betala för din P-plats för att inte drabbas av böter.


Städar vi på norra Orust eller utanför Lysekil utgår vi oftast från Ellös.


Städdagar

Besök Strandstadarna på FaceBook eller Instagram för mer detaljerad information om när vi städar och varifrån båten utgår.

Observera även att ändringar kan förkomma med kort varsel bl a beroende på väder.


Ta med dig detta till städningen:

  • Matsäck och rikligt med dryck. Gärna varm dryck också (kaffe, the, saft).
  • Arbetshandskar och oömma kläder efter väder. Det är ett ganska tungt och ”skitigt” jobb.
  • Stövlar eller skor med bra sulor är viktigt, dels beroende på väder och dels på hur svårt det är att ta sig fram i terrängen.
  • Tag med egen flytväst till barn. För vuxna finns det flytvästar på båten.

 

Allt övrigt städmaterial ordnar vi.